Webinar 28 april

We hebben een nieuw video (en geluids-) bestand van het webinar van 28 april online gebracht!
Afgelopen dinsdag 28 april hebben we weer een live 3P webinar gehouden. Dit keer was het onderwerp: "(omgaan met) Onderlinge verschillen".

In deze video van het webinar van 28 april leggen we je drie modellen om met elkaars verschillen om te gaan uit. Die drie modellen zijn: Het conflictmodel, het consensusmodel en het uitlijnmodel. Vooral het model laatste zul je (nog) niet kennen, maar heeft, in tegenstelling tot de twee andere, eigenlijk geen nadelen.
De eerste twee modellen zijn waarschijnlijk wel bekend bij iedereen, en leiden vaak tot sub-optimale resultaten. Er is één verliezer en één winnaar, of er wordt water bij de wijn gedaan voor de oplossing. Bij het uitlijnmodel kennen we deze nadelen niet. En hoewel het oppervlakkig gezien lijkt alsof dit model veel moeite en tijd kost, is er veel winst te behalen als de partijen de moeite nemen om zich hier in te verdiepen. Eenmaal gedaan blijft dit model in de toekomst winst opleveren. En omdat partijen de moeite nemen om zich in elkaars behoeften te verdiepen, zullen de partijen meer winst boeken dan meer begrip over de verschillen alleen!

Helaas hebben we het discussiedeel niet kunnen publiceren, dat is verwijderd uit de video.

Je kunt de video hier bekijken en het audiobestand vindt je hier. Je kunt, als je dat wilt, je ook abonneren op mijn YouTube kanaal, daarvoor heb je deze link nodig.

Het volgende live webinar vindt plaats op 12 mei om 19:30 uur en heeft als onderwerp: "Vertraag je denken!". Je kunt je daar nu al voor opgeven op deze pagina. in de komende dagen verschijnt daar de beschrijving van wat we dan gaan doen. Ik hoop jullie te mogen begroeten dan!