Over Mij: mijn coaching aanpak

“We have the most wonderful job in the world. We find people in various stages of sleep. And then we get to tap them on the shoulder and be with them as they wake up to the full magnificence of life.”
Sydney Banks (1931 – 2009)

Over mij

Op deze pagina "Over mij" leg ik uit waarom ik dit doe, voor wie mijn aanpak is, wat mij gekwalificeerd maakt om dit te doen en waar ik je mee naartoe neem.

Over mij: Waarom doe ik dit?

 • Jarenlang heb ik óók mijzelf laten leiden door de omstandigheden. (Ik heb dus dezelfde vergissing gemaakt als ieder ander)
  Dat betekende dat ik steeds reageerde op wat er gebeurde, maar eigenlijk nooit zelf echt het initiatief nam. Achteraf gezien, heeft dat me steeds gehinderd in mijn eigen ontwikkeling. Daardoor was ik minder goed in staat om dingen te doen die ik graag wilde doen, ik verdiepte mijn relaties onvoldoende, en voelde ik me tekortschieten. Ja, ik ben slim, ik heb een prima carrière gehad in het bedrijfsleven, maar er had voor mijn gevoel meer in gezeten. Dat geeft je een continue gevoel dat je niet je volledige potentieel (hebt) benut. En als je dan anderen ziet die je voorbij gaan, ga je als vanzelf denken, ik doe iets niet goed. Dat bleef knagen… Nu heb ik ontdekt hoe ik dat zonder inspanning en zonder wrok achter me kan laten, en man, wat geeft dat een opluchting!
 • Als ik kritisch naar mezelf kijk kom ik zelf uit, wat ik maar even gemakshalve noem: een “verwarde staat”. Eigenlijk ben ik mijn hele leven al aan het zoeken naar een begrip dat altijd overeind blijft. Iets waar mensen (en ook ik) “voor eens en voor altijd” mee geholpen worden. De werkelijke drijver achter mijn zoektocht is, dat ik zag dat heel veel mensen in mijn directe omgeving met dezelfde problemen liepen. Ik raakte ervan overtuigd dat dat beter moest kunnen. Na mijn ongeluk ben ik actief gaan zoeken, maar duurde het toch nog bijna 20 jaar voordat ik dit altijd werkende begrip vond. Nu ik dat gevonden heb, wil ik dat uitdragen.
 • Ik ben niet mijn gedachten, ik heb gedachten! Dat inzicht leidde voor het eerst naar een situatie dat ik kon accepteren wie ik was, volkomen losstaand van mijn “concurrenten”, en dat mijn gedachten over mijn positie in de maatschappij helemaal niets zeiden over wie ik werkelijk ben.
 • Ik beschik nu voor het eerst in mijn leven over een een voor iedereen altijd werkend begrip, dat eenvoudig te leren is, en geen hoge eisen aan de cliënt stelt. Het werkt áltijd, voor íedereen en altijd op dezelfde manier. Dat gun ik iedereen.
 • Als iemand eenmaal gaat begrijpen hoe zij/hij zichzelf voor de voeten loopt, ontstaat er rust in haar/zijn systeem, waardoor zij/hij toegang krijgt tot haar/zijn innerlijke wijsheid. Dan verandert die persoon fundamenteel ten goede voor de rest van haar/zijn leven, en dat gun ik iedereen.
 • Iemand die een stevige introductie krijgt in de drie principes beschikt voortaan:
  • Over rust in het hoofd, wat tot een enorme vergroting leidt van de effectiviteit, creativiteit, welbevinden, empathie en mededogen.
  • Begrip voor anderen. Omdat je gaat begrijpen dat dit begrip voor ieder ander precies zo werkt, krijg je meer begrip over hoe de ander worstelt met haar/zijn misvatting. Dat zorgt voor een enorm bevrijd gevoel, maar ook voor veel wederzijds begrip.
  • Steeds meer de mogelijkheid om succesvol te zijn vanuit jezelf, zonder dat daar externe factoren voor nodig zijn. Je krijgt immers op den duur ongelimiteerd toegang tot een ongebreidelde kennis via je eigen innerlijke wijsheid.
  • De winst die behaald wordt met dit begrip is enorm en eigenlijk niet in getalsmatige waarde uit te drukken. De winst is tevens duurzaam (werkt de rest van je leven door) en heeft de neiging om steeds meer te verdiepen.
  • Over het besef dat je nooit “stuk” kunt zijn, je essentie is nooit te beschadigen, omdat die immers niet fysiek is.
  • Het begrijpen van een systeem wat je de rest van je leven verder helpt. Altijd!

Mijn coaching aanpak: Voor welk type mensen kan deze aanpak bijzondere resultaten opleveren?

 • Mensen die door het ontwikkelen van begrip voortaan hun eigen leven willen besturen.
 • Een persoon die “zichzelf voor de voeten loopt” en bereid is om een stap te nemen om dat voorgoed achter zich te laten.
 • Mensen die niet het volle potentieel uit hun leven halen. Sterker nog, dat ze zichzelf, in alle onschuld, veroordelen tot suboptimaal leven, wat in extreme gevallen zelfs kan leiden tot zware psychologische klachten.
 • Sommigen worstelen met een gewone verbetering zijn van effectiviteit, rust krijgen in hun menselijke systeem, omgaan met stress en ander mentaal lijden, of een verbetering van omgang met andere personen zijn. Maar het kan net zo goed echt substantieel psychisch lijden zijn.
 • Er zijn mensen die een gevoel van “vast zitten” ervaren, een imposter-syndroom, stress-klachten, gevoelens van imperfectie, paniekaanvallen, depressie, psychoses.
 • Mensen die het gevoel hebben dat ze “vast” zitten, dat ze geen opties hebben om het anders te doen. Dat leidt tot een zekere hulpeloosheid en soms tot wanhoop.
 • Er zijn mensen zijn die zich continue afvragen: “Wat doe ik nou verkeerd?” en die vraag niet kunnen beantwoorden.
 • De cliënt is minimaal 18 jaar.

Over mij: Wat maakt mij gekwalificeerd?

 • Ik ben al ruim 23 jaar coach en al die tijd op zoek naar manieren om mensen duurzaam te helpen. Dat heb in nu gevonden in dit eenvoudige begrip.
 • In april 1999 heb ik een ernstig ongeluk gehad, wat mijn zakelijke carrière aan diggelen gooide. Dan wordt je op jezelf teruggeworpen en moet je jezelf opnieuw uitvinden. Het was voor mij de trigger om een niet aflatende zoektocht te starten om kennis te vergaren over “het jezelf niet voor de voeten lopen” (Wat ik toen ook nog in belangrijke mate zelf óók deed...). Dat heb ik eerst opgestart vanuit mijn zakelijke benadering, de laatste paar jaar gaat het steeds meer over de menselijke factor. Waarom die switch? Omdat, als je werkelijk een verschil wil maken, je eigenlijk alleen maar bij de mens kunt beginnen.
 • Toen ik uiteindelijk de drie principes ontdekte, merkte ik dat ik al (onbewust) losse (kleine) fragmenten van het gedachtegoed geïntegreerd had in mijn leven. Het assimileren van het totale gedachtegoed ging daardoor heel gemakkelijk.
 • Dit begrip werkt altijd. In het verleden “betrapte” ik veel aanpakken en methodes meestal binnen een jaar, dat ze niet foolproof waren. Het begrip van de drie principes is anders. Dit gedachtegoed kent geen methoden of technieken. Het basisgedachtegoed van de drie principes is simpel, en ik heb het in twee jaar tijd nog niet op situaties “dat het niet werkt” kunnen betrappen. Daar heb je uiteindelijk veel meer aan dan welk systeem van methoden en technieken van wie dan ook.
 • Na mijn eigen “introductie” in de drie principes, ben ik me fundamenteel gaan verdiepen in dit gedachtegoed. Ik heb daar veel van geleerd, kilometers gemaakt, tientallen boeken gelezen en herlezen, video’s bekeken en gemaakt.
 • Ik volg zelf trainingen van zeer ervaren, toonaangevende 3P coaches, onder meer Elsie Spittle, George Pransky, Michael Neil, Bill Pettit, Dicken Bettinger en Jamie Smart.
 • Ik coach 3P-coaches om hen te helpen het begrip beter te integreren in hun praktijk. Dat helpt mij ook weer om het begrip nog beter, dieper te begrijpen.
 • Daarnaast coach ik ook mensen die al langer bezig zijn met 3P. Het lijkt er op dat ik het goed kan verwoorden. Dat is tenminste wat ik van hen terugkrijg.
 • Ik speel een actieve rol in de Nederlandse 3P Community.
 • Ik wordt nu geaccepteerd als “valide” binnen de 3P community, ook al omdat ik samen met een andere 3P facilitator nu gratis live webinars geef. Die worden steeds beter bekeken.
 • Mijn website wordt nu dagelijks bezocht door mensen die podcasts downloaden om te beluisteren, video’s bekijken en documenten downloaden. Het aantal bezoekers van mijn website is sinds vorig jaar met 520 % gestegen. Als de ontwikkelingen doorgaan zoals ze nu gaan, heb ik dit jaar 200% groei.
 • Ik heb gezien hoe mensen “opknappen” als ze, geleid vanuit de drie principes, dingen doen waar ze gelukkig van worden. Dat is niet alleen mentaal welbevinden, maar ze worden er zelfs fysiek gezonder van! Een van mijn cliënten met leukemie (en Q-koorts) had haar bloedwaarden ca. twee maanden na onze laatste sessie voor het eerst sinds jaren helemaal goed!
 • Er zijn een aantal resultaten met cliënten die staan als een huis, een gewelddadige psychotische cliënt die leert omgaan met psychoses, en zo angst ontstijgt, ik haal mensen in korte tijd uit depressies, paniekaanvallen en burn-outs, ik help mensen te dealen met het leven.
 • Iedereen die ik met de drie principes heb gecoacht, heeft effect gemerkt. Mensen om mij heen merken dat ik ook veranderd ben, ik krijg terug dat ik rustiger ben en benaderbaarder.
 • Ik heb me gestort in de kennis en “grounding” (het “aan den lijve” ervaren) van de drie principes. Daarin ben je nooit uitgeleerd, omdat er geen begrenzing zit op het bewustzijn van een mens. Ik zal nooit uitgeleerd zijn, dus ik ben de rest van mijn leven “student” van de drie principes. En daar geniet ik steeds weer van.
 • Mijn begeestering over dit onderwerp spreekt voor mij, ook door wat ik nu aan liefde en begrip uitstraal. Ik denk dat het moeilijk is voor derden om dat niet te zien.
 • Ik krijg steeds weer terug van mensen om me heen dat ze vinden dat ik een enorme rust en warmte uitstraal, en dat ze dat als prettig ervaren.

Waar neem ik je mee naartoe?

 • Ik zoek al jaren naar hogere effectiviteit en creativiteit van medewerkers in organisaties. Door het inbedden van dit begrip in organisaties, zullen teams beter samenwerken, effectiever, efficiënter en creatiever worden. Dat betekent meer arbeidsvreugde voor werknemers en meer winst voor ondernemers.
 • Een solide vertrekpunt wat gemakkelijk “terug te vinden” is in de waan van iedere dag. Ik droom ervan om mensen een fundament te geven waar ze altijd op kunnen terugvallen. Waardoor mensen gemakkelijker kunnen leren leven.
 • Ik wil het menselijk lijden verminderen. Veel van dat lijden is onnodig, omdat we vanuit het 3P begrip leren begrijpen dat we het (voor het grootste deel) onszelf aandoen. En dat dat lijden niet als lijden gepercipieerd hoeft te worden. Dan verdwijnt het gedrag van “jezelf voor de voeten lopen” vanzelf.
 • Door de verspreiding van dit begrip, gaan mensen zich beter tot elkaar verhouden, waardoor mensen zorgvuldiger en liefdevoller met elkaar omgaan, er minder energie verspild wordt, en relaties tussen mensen harmonieuzer worden.
 • Het is in deze tijd hard nodig dat iemand helpt bij het opbouwen van liefde en begrip tussen mensen. Dat mensen zich gaan realiseren dat ze er niet (meer) naar hoeven te streven om naar de Hemel te gaan. Dat ze daar al zijn, maar dat ze dat alleen niet beseffen.
 • Ik merk dat ik intens gelukkig wordt van de effecten die coaching met de drie principes opleveren, en ik ben dankbaar dat ik deze rol steeds vaker kan en mag vervullen. De resultaten zijn onder meer (maar niet uitputtend):
  • Mensen leren om vanuit hun volle potentieel te leven, de verrijking die daarmee optreedt is buitengewoon.
  • Meer rust, ook in je verhouding met anderen, waardoor er meer rust in onderlinge relaties ontstaat
  • Er worden door mensen betere acties ondernomen, met minder stress
  • Veel mensen merken dat ze productiever worden en dat ze daar minder tijd voor nodig hebben
  • Je leert slachtofferschap loslaten
  • Er ontstaat meer helderheid (minder onnodige rimpelingen in je leven), maar ook meer helderheid in begrip van situaties, mensen en omgaan met het leven.
  • Je veerkracht wordt versterkt, je bent beter in staat om om te gaan met tegenslagen
  • Veel dingen die je vroeger hinderden, zijn ineens een storm in een glas water.

Meer lezen over mij: en mijn coaching aanpak?

Wil je zelf meer lezen over mij en de Drie Principes? Ik heb op deze pagina een korte beschrijving van de drie principes, en je kunt op deze pagina een e-book downloaden. Daarin neem ik meer de tijd om uit te leggen waar dit over gaat. Als je dan nog niet genoeg hebt gehad, raad ik de site van Sydney Banks aan...

Je kunt ook, om een beetje een idee te krijgen waar dit over gaat, eens kijken of luisteren naar wat ik te zeggen heb in mijn video- of geluidsregistraties van de webinars die ik vaak samen met Eline Sluys doe. Eline Sluys is onder meer bekend van haar uitstekende 3P boek: "Het laatste Zelfhulpboek". De video's vind je hier en de geluidsopnamen vind je hier .

Onderstaand een korte video uit de tijd dat ik net begon met coaching vanuit de principes.