Coaching-Light

De vraag

Coaching-Light zijn een aantal programma's voor lichte kwesties of belemmeringen en om te onderzoeken wat die Drie Principes nu eigenlijk zijn.

Je hebt niet altijd een volledig uitgebreid en uitgewerkt coaching traject nodig. Soms zijn er van die "dingetjes" die je even niet lekker zitten en waar je eigenlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Dan is het niet handig om een "groot" programma op te starten met een boel "gedoe".

Daarnaast kan het soms handig zijn om wat sluimerende kwesties stuk voor stuk aan te pakken, waardoor het geheel overzichtelijk blijft. Je hebt dan meer het gevoel dat je het proces waar je door gaat meer in je grip hebt.

Als laatste is het soms handig om kennis te maken met een specifieke aanpak, om te toetsen of het voor jou werkt. Elke coach zal je natuurlijk graag vertellen dat zijn aanpak voor iedere situatie werkt, maar ben jij daar wel "klaar" voor?

Mijn idee

Van mijn kant merk ik dat mijn coachingtrajecten steeds korter worden, dat ik steeds sneller mensen kan helpen, omdat ze inzichten krijgen die ze eerder niet kregen. Verder merk ik dat mensen soms volstrekt verward zitten in een reeks overtuigingen, die eigenlijk met een paar gesprekken verholpen kunnen worden.

Dan is het niet handig om een flink traject op te tuigen, met alle verplichtingen van dien. Ik heb dus een paar trajecten "coaching-light" ontworpen.

Dat zijn face-to-face trajecten met een minimale duur van één uur,met uitloop naar anderhalf uur.

De oplossing

Waarom niet een paar korte trajecten aanbieden, zodat:

 • Je snel en effectief die "dingetjes" kwijt bent
 • Huidige issues gefaseerd aangepakt worden
 • Je snel en tegen relatief lage kosten inzicht kunt krijgen of een bepaalde aanpak voor jou werkt

Daarnaast is het belangrijk dat het prijsniveau acceptabel is voor een relatief kleine issue. Dat heeft als voordeel dat je niet "met een kanon op een mug schiet". Daarnaast past het mogelijk in regelingen die er nu zijn binnen organisaties om medewerkers zelfstandig via het "cafetaria model" zelf een deel van hun coaching in te vullen. Of is de prijsstelling daardoor wat modulairder.

Dus dat heb ik gedaan. Onderstaand vindt je een reeks "coaching-light" aanbiedingen, die je gelegenheid geven naar behoefte een paar gesprekken te boeken. Omdat het er toch wel minimaal 3 zijn, waardoor we de gelegenheid krijgen om jouw kwesties snel en adequaat op te lossen. En als blijkt dat je nog wat extra ondersteuning nodig hebt, kun je altijd "bijboeken".

Ik gebruik hiervoor de Drie Principes aanpak, waarmee ik al flink wat mensen heb geholpen. Mensen met paniekaanvallen, lichte burn-out verschijnselen (voor een echte burn-out is echt een langer traject nodig), angstige gevoelens, onzekerheid, licht depressieve klachten kan ik allemaal in een relatief kort tijdsbestek helpen.

Voorbeelden?

Dit zijn bijvoorbeeld dingen die je gaat merken als je de Drie Principes integreert in je leven:

 • Stressvolle situaties kunt je beter hanteren
 • Anderen die druk op je uit proberen te oefenen hebben minder impact op je
 • Veel alledaagse zorgen en beslommeringen zullen van je af vallen waardoor je rustiger wordt
 • Je vind nieuwe energie (omdat je je minder druk maakt)
 • Denken word helderder
 • Je creativiteit neemt toe
 • Mensen voor je winnen gaat je beter af
 • Je zult beter in staat zijn om te genieten van je geluksmomenten
 • Omdat je rustiger bent, krijg je meer respect van anderen

Als je mij niet gelooft, kijk dan wat er over een periode van ca. 20 jaar is vastgelegd aan resultaten op deze pagina. Aan deze pagina zijn ook een reeks van video's gekoppeld die vol zitten met referenties, uitleg hoe de Drie Principes werken, en voorbeelden. Ook zijn er verslagen van seminars, conferenties en ander materiaal.

Een alternatief?

Je kunt ook kijken naar On-Line of Remote Coaching. Dan spreken we elkaar via een video-verbinding en hebben we geen face-to-face contact. Dat heeft als voordeel dat je niet hoeft te reizen voor de coaching, maar ja, dan ben je er ook niet even tussenuit. Je kunt hier lezen wat On-Line of Remote Coaching behelst.

Ook dat kun je boeken via mijn Coaching Webwinkel, het gemak dient de mens!

Toch verder met Coaching Light?

Kijk onderstaand voor een korte beschrijving van Coaching-light en maak een keuze. Ik ben altijd bereid om daar geheel vrijblijvend met je over te praten. Daarvoor moet je wel even contact opnemen. Wil je eerst nog wat lezen over wat ik bedoel met de Drie Principes? Dan vind je hier een korte beschrijving, en hier een lijst met downloads die je verder begrip geven.

Coaching-Light