Video's met praktische uitleg van de drie principes

Inleiding

In de onderstaande pagina "Video's met praktische uitleg van de drie principes." geef ik, inmiddels samen met Eline Sluys, steeds uitleg van hoe een bepaald levenselement bekeken kan worden vanuit de Drie Principes. Eline Sluys is beken van haar uitstekende boek over de drie principes: "Het Laatste Zelfhulpboek." Je kunt dat hier bekijken.

Let even op:

Mijn kennis  (en die van Eline) van de Drie Principes ontwikkelen continue door. Deze Videos met uitleg 3P voor jou zijn dan ook alleen maar zo goed als ons begrip van het gedachtegoed van de Drie Principes op dat moment. Eline en ik leren nog iedere dag, dus er zullen in de toekomst echt nog wel momenten zijn dat we denken: "Hoe hebben we dat toen zó kunnen verwoorden! 🙁 🙁 🙁

Het vervolg:

Ik zal van tijd tot tijd dus wellicht filmpjes vervangen door filmpjes waar ik vind dat ik het beter in verwoord. De meeste filmpjes maak ik op dinsdagavond, elke twee weken. Als je je aanmeldt op mijn maillist kun je daar aanklikken dat je interesse hebt voor de webinars. Dan krijg je én een uitnodiging voor het volgende webinar, én krijg je de link van de video op YouTube toegestuurd. Je kunt ze ook allemaal onderstaand bekijken. Als alternatief kun je je ook abonneren op mijn YouTube kanaal, zodat zij je op de hoogte stellen als er iets nieuws is geplaatst.
Ik hoop dat ik langzaam maar zeker mijn video-skills wat verbeter! 😉

Eerst wat meer begrijpen waar we het in deze video's over hebben?

Wil je eerst wat meer (beknopte) uitleg over wat het gedachtegoed van de Drie Principes is? Kijk dan op deze pagina, en je kunt een korte omschrijving lezen. Wil meer informatie? Dan kun je op deze pagina een e-book downloaden. Ten slotte kun je op deze site de materialen van Sydney Banks lezen, beluisteren, bekijken. Hij was degene die de Drie Principes oorspronkelijk verwoord heeft.

Hier volgen een aantal videos met uitleg 3P voor jou over aspecten in je leven die 3P gemakkelijker maakt:

In deze video hebben we het over de taken en rollen verdeling in een team. Dat is vaak aanleiding voor "gedoe".

We beschrijven kort waardoor teams niet optimaal presteren, hoe dat beter kan en wat het effect van het begrip van 3P is. Nadat het team begrijpt hoe 3P voor hen kan werken, zullen er onmiddellijk resultaten te zien zijn.

In deze video hebben we het over het behalen van resultaten in een team. Dat is een van de belangrijkste factoren bij het niet succesvol zijn van teams.

We beschrijven kort waardoor teams niet optimaal presteren, hoe dat beter kan en wat het effect van het begrip van 3P is. Nadat het team begrijpt hoe 3P voor hen kan werken, zullen er onmiddellijk resultaten te zien zijn.

Dit is de eerste van een serie video's die ik samen met Eline Sluys opnam over de toepassing van het begrip 3P in het bedrijfsleven.

In deze eerste video (en volgende video's) interviewt Eline mij over welke mogelijkheden ik zie om teams in het algemeen beter te laten functioneren. We bekijken dit vanuit de traditionele aanpak en als contrast met een benadering vanuit het begrip van de drie principes. Daardoor kunnen er direct resultaten geboekt worden binnen het team.