Drie principes inleidingssessies.

De drie principes inleidingssessies, wat kunnen die voor jou opleveren?

Jouw kwestie

Je hebt, voor zover jij weet, alles al geprobeerd. Mindfulness, meditatie, tappen, lichaamswerk, cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, hummen, tantrisch dansen of massage, psychoanalyse en alles werkt.

Een poosje.

Maar dan is er weer dat gat waar je in valt. En daar heb je genoeg van. Je wilt iets wat je duurzaam helpt, en wat "je nooit in de steek laat". En als het dan een keer niet lukt, wil je weten waarom het niet lukt. Zodat je een andere keuze kunt maken.

De drie principes inleidingssessies zijn een korte inleiding in een fundamenteel andere benadering van jou, hoe jij in elkaar zit en hoe je mentale systeem werkt. Daarmee kun je, als je dat wilt, op een fundamenteel andere manier tegen jouw ervaring in het leven gaan aankijken. Waardoor je de handvatten krijgt om vrijwel elke situatie het hoofd te bieden. Als bonus kom je er rustiger, creatiever, aardiger en gelijkmatiger uit.

In drie sessies van één uur laat ik je kennis maken met de drie principes, en bespreken we één of twee dingen die jou nu het meest voor je voeten lopen. Daarmee krijg je duurzame handvatten om daar voor eens en voor altijd af te rekenen. Zodat je voor altijd leert om daar mee om te gaan. Er is maar één ding wat daarvoor nodig is. Je moet het willen.

De drie principes

De drie principes is een begrip van hoe de menselijke geest werkt. Zo kun je in korte tijd leren om negatieve gedachten achter je te laten, stress te verminderen en bij je diepere wijsheid te leren komen. Als je meer wilt weten over deze aanpak, moet je dit even lezen. Je kunt je ook inschrijven voor mijn maillist, dan ontvang je een link naar een uitgebreid e-book (7 pagina's). Wil je in korte tijd de drie principes leren kennen, om bewijs te zien of het ook voor jou werkt?

Technieken en methoden.

Technieken en methoden kenmerken zich vaak door "iets" moeten doen, geeft dan kort verlichting op "de drukte" van alledag, maar het werkt niet altijd.  Je moet er altijd weer mee aan de slag, en dat is eigenlijk niet nodig.

Ik kan me voorstellen dat je het bijvoorbeeld niet kunt opbrengen om iedere dag te gaan zitten mediteren, in een ongemakkelijke houding, en met een hoofd dat nog vol zit met "wat moet ik nog doen vandaag?". Ook positief denken kost heel veel inspanning, zeker als het leven je soms minder goede kaarten geeft. Het nare van positief denken is alleen dat het wel eens niet lukt. En dan heb jij het niet goed gedaan?! CBT werkt prima, zolang je maar je gedachten omvormt. Maar oh wee, als je dat een keertje niet doet...

Ik heb veel zelf geprobeerd, het kost telkens energie, en heeft nooit een duurzaam resultaat. Voor mij was het uiteindelijk onbevredigend. Ik doe het nu op een andere manier. Dat is voor mij de drie principes.

Het kan anders.

Het leven is bedoeld om simpel te zijn. Dus moet een manier om altijd tot jezelf te komen, rust ervaren, met stress om te kunnen gaan, bij je diepe zelf te komen ook heel simpel zijn en liefst onmiddellijk kunnen ontstaan. Die is er. In 1972 door Sydney Banks ontdekt. Je kunt begrip dit snel begrijpen. Want dat is alles wat het is. Het is een ander begrip van hoe wij onze wereld ervaren door onze gedachten. Zodra je je realiseert dat jij degene bent die jouw ervaringen creëert via je gedachten, snap je dat je de vrijheid hebt om het anders te doen. En hoef je je dus niet te laten meeslepen door negatieve gedachten. Waardoor je leven ineens een stuk lichter wordt. Er stress van je afvalt. Dat is fijn, en dat gun ik iedereen.

Beschrijving.

De drie principes inleidingssessies is een kort programma (3 * 1 uur) wat je helpt om effectief duurzaam om te leren gaan met jezelf. Het helpt je om ineens rust in je hoofd te creëren, je minder zorgen te maken, en als je het integreert in je leven, geeft het je de gelegenheid om bij je eigen diepere wijsheid te komen. Met deze aanpak heb ik al eens een artiest met paniekaanvallen geholpen. Ook in drie sessies. Hij heeft daar nu geen last meer van.

In drie sessies introduceer ik het begrip van de drie principes bij je en help ik je je meest prangende levensvraag (misschien 2) een plaats te geven in je leven. Dan heb je een eerste indruk te pakken hoe de drie principes voor jou kunnen werken. Daarna kun je verder ontwikkelen, zelfstandig, of eventueel met mij of een andere op drie principes gerichte coach. Er is veel materiaal op het Internet voorhanden, en er is een flinke (zij het internationale) gemeenschap (in Nederland in opbouw). Als je meer materiaal wilt bekijken van Sydney Banks kun je hier te terecht. Voor resultaten met de drie principes kun je hier veel materiaal bekijken.

Gemakkelijk te leren.

Het leuke is, iedereen kan dit leren en het is als basis heel eenvoudig. Het enige wat nodig is dat je leert te begrijpen hoe de menselijke geest écht werkt. En vandaar kun je het zelf verder ontwikkelen. Of je laat je begeleiden door een op de drie principes gerichte coach.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Sessie 1: Inleiding in de drie principes.
  • Sessie 2: Bespreken van levensvraag 1
  • Sessie 3: Dieper ingaan op levensvraag 1 (of, als je dat wilt, bespreken van levensvraag 2)

Het programma kan, als je dat wilt, volledig via telefoon, Facetime, Skype of Zoom worden uitgevoerd. Dan is de eventuele afstand ook geen probleem.

En dan kunnen de drie principes inleidingssessies no-nonsense mindfulness worden.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek door op één van onderstaande buttons te klikken.

De Drie Principes inleidingssessies