Voorgoed Stress leren hanteren

Voorgoed stress leren hanteren.

Wil jij voorgoed stress leren hanteren? Ik kan je helpen om in een paar sessies voorgoed om te gaan met stress. Je stress verdwijnt niet volledig, maar je hebt wel minder last van de negatieve gevolgen van stress. Stress heeft wel degelijk een functie, dus stress-loos zijn is ongewenst.

Wat is stress?

Volgens de Van Dale is stress "aanhoudende geestelijke druk = spanning".
Stress is nuttig om je alert te houden, maar in onze gecultiveerde maatschappij heb er meestal meer last van dan plezier.
Het is een mechanisme wat er vroeger voor zorgde dat je alert werd in situaties die je aandacht vergden. De meeste stressklachten ontstaan omdat je langdurig in een gestreste staat bent geweest.

In onze huidige maatschappij heb je er -uitgezonderd in bijzonder spannende situaties- meer last van dan dat je er plezier van hebt. Dus als je het programma voorgoed stress leren hanteren volgt, kun je productiever en gemakkelijker door het leven gaan.

Het effect van stress.

Chronische stress leidt tot uitvalsverschijnselen in je hersenen, waardoor je suboptimaal gaat functioneren. Dat kan weer aanleiding zijn tot meer stress, waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht kunt komen, waar je op een gegeven moment niet meer zelfstandig uitkomt. In het uiterste geval kan het leiden tot burn-out klachten of nog zwaardere medische/psychische klachten.

Kun je stress leren hanteren?

Ja. Je kunt stress leren hanteren zo, dat je het herkent als het optreedt en dat je het niet meer aandacht geeft dan het verdient.
Met behulp van de Drie Principes help ik je om te leren om je stress in je leven een plaats te geven, zodat zij niet meer de kans krijgt om je hinderen.
Hierdoor stijgt je welbevinden en je productiviteit en daar varen zowel je privéleven als je werksituatie wel bij.

In de VS en de UK wordt deze aanpak zelfs gebruikt om mensen uit officieel gediagnosticeerde PTSS, depressie en psychosen te halen, dat zegt iets over de kracht van het begrip.
Dat wordt hier wetenschappelijk onderbouwd.

Na blootstelling aan het begrip van de Drie Principes zul je merken dat je:

 1. Minder stress ervaart;
 2. Als je het hebt, er sneller van herstelt.

Je loopt dan merkbaar minder de kans dat je stress chronisch wordt, waardoor je algehele gezondheid beter zal zijn en je beter zult functioneren.

Hoe werkt dat dan?

In maximaal zes gesprekken leid ik je in in de Drie Principes, en leer ik je om te gaan met stressvolle situaties. Na die sessies zal:

 • Je voortaan merkbaar gemakkelijker omgaan met stressvolle situaties
 • Het gevoel van "overmand" te worden door je stress, verdwijnen.
 • Je een hogere productiviteit hebben.
 • Je meer gedaan krijgen in minder tijd.
 • Je, als er iets stressvols gebeurt, sneller herstellen naar normaal functioneren.
 • Je veel minder energie "verbranden" aan stressvolle situaties.
 • Je beter functioneren in je werk en in je privé-situatie.
 • Je gezonder worden.
 • Je, omdat de Drie Principes je leren om jezelf steeds verder te ontwikkelen, nauwelijks meer een terugval hebben.

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma voorgoed Stress leren hanteren is gericht op het leren om te gaan met je gedachten. Door een inleiding in de Drie Principes breng ik je bij hoe de menselijke geest écht werkt. Dan kun je gaan begrijpen wat je al die jaren voor de voeten heeft gelopen en daar voorgoed mee afrekenen. Dat betekent niet dat je nooit meer stress zult ervaren, maar je zult het eerder herkennen, en het begrip hebben hoe er mee om te gaan. Vergeet niet, stress heeft wel degelijk een functie in ons leven, maar doordat we in de huidige tijd leven, pakt dat vaak verkeerd uit.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Sessie 1: Inleiding in de Drie Principes.
 • Sessie 2: Hoe ervaar jij stress? Waar ervaar jij stress? Wat zou je anders willen?
 • Sessie 3: Omgaan met stress in je werk.
 • Sessie 4: Omgaan met stress in je privé leven.
 • Sessie 5: Recapitulatie wat je geleerd hebt en oefenen.
 • Sessie 6: Bestendigen Drie Principes begrip.

Je kunt een afspraak direct in mijn agenda plannen om te overleggen, vragen te stellen of een traject te boeken. Hieronder staat een knop die je daarvoor kunt aanklikken.