Op 26 mei 2020 om 19:30 uur (CET) houd ik, samen met Eline Sluys, het volgende gratis live webinar over: "Verstandhouding vs. Dwang"

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Waar gaat het over?

Een goede verstandhouding stimuleert mensen om samen dingen op te lossen, dwang blokkeert.

Je herkent het vast wel: je kind heeft gespijbeld. Niet alleen ben je teleurgesteld in je kind, maar voel je ook nog eens niet serieus genomen. We moeten maar eens een hartig woordje wisselen! Waarmee het van kwaad tot erger gaat: je kind spijbelt nog meer en gaat zich ophouden met "foute" vrienden. En zij/hij in contact met drank en verdovende middelen komt, want die hebben dat wel, en jij bent hun respect kwijt door dat je probeerde met dwang te reguleren.

In het beste geval zal zij/hij met tegenzin jouw eisen volgen, en niet van harte! In het slechtste geval keert je kind zich tegen je. Toch is dit volkomen normaal menselijk gedrag. Hoe zou jij je gedragen als ik jou een opdracht gaf? Precies!

En dit werkt hetzelfde in iedere menselijke relatie.

In dit webinar bieden we je handvatten om om te gaan met Verstandhouding vs dwang, en hoe je daar op een prettige en elegante manier mee om kunt leren gaan.

Dat helpt je om:

 • Gemakkelijker dingen gedaan te krijgen van mensen om je heen
 • Te begrijpen waar die ander vandaan komt met haar/zijn gedachten
 • Beter te begrijpen waarom die ander denkt wat zij/hij denkt
 • Je de kans krijgt om jouw visie op de situatie uit te leggen
 • De verhoudingen onderling gemakkelijker gaan verlopen
 • Jezelf (en diegenen om je heen) dus langs die lijn minder stress ervaren
 • En je uiteindelijk winst ervaart uit jouw interactie met anderen
 • In extremo mensen voor je door het vuur te laten gaan!

Het webinar

Daar gaan we het in het komend webinar over hebben.  We laten je zien hoe je beter vanuit verstandhouding kunt werken dan vanuit dwang. Dat er vanuit dwang vrijwel altijd suboptimale resultaten voortkomen. En dat je vanuit wederzijds respect veel gemakkelijker dingen gedaan krijgt.

En dat je die lastige puber of medewerker echt wel weer in "het gareel" krijgt, onder de voorwaarde dat zij/hij niet het gevoel heeft dat zij/hij "in een gareel zit"!

Maar er is hoop. Er is iets mee te doen, ook als alles tegenzit. De truc zit hem in het elkaar laten zien dat je elkaar serieus neemt. Dat die ander voldoende kan inbrengen dat er ook van haar/hem iets bijgedragen wordt.

Hoe dat wat op kan leveren? Daar vertellen we je het in het gratis 3P live webinar over.

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Wat levert het op?

Als je het basisbegrip van de drie principes eigen maakt, krijg je inzicht hoe je daar mee om kunt gaan. Dat levert je in ieder geval een gunstiger verhouding met jezelf op. Maar er is meer. Op het moment dat je begrijpt hoe je voorstellingsvermogen en geheugen samenwerken, gebeuren er nog andere dingen. Je gaat beter functioneren, omdat je minder tijd besteed aan zinloze dingen. Ook kun je beter met anderen omgaan, omdat je meer vanuit bewustzijn anderen tegemoet treedt, en dus herkent dat het voor hen nét zo werkt, maar voor hen wel anders. Je creativiteit versterkt omdat je meer vanuit je rust naar dingen kunt kijken en komen er gemakkelijker oorspronkelijke ideeën naar boven. Als laatste (en zeker niet de minste) krijg je inzichten in vragen die je jezelf stelt. Je hebt immers dan de rust gecreëerd om in alle rust te luisteren naar je innerlijke stem, die altijd beschikbaar is om je te adviseren.

Eline Sluys (van: Het laatste Zelfhulpboek) is er deze keer ook weer bij!

Wat is het:

 • Wil je vooraf weten wat de Drie Principes zijn, kijk dan voor een korte beschrijving hier.
  Benieuwd naar nog meer in de diepte: kijk, luister of lees dan naar de video's/audio's/boeken van Sydney Banks.
  Overigens: Als je je opgeeft voor het webinar, krijg je automatisch mijn e-book toegestuurd.
 • Meer weten over eerdere webinars? Alle video filmpjes zijn hier te vinden. Als je ze liever via YouTube bekijkt, kan dat hier.
 • Overigens kun je ook alle "audio-only" versies downloaden van mijn site, ga daarvoor naar deze pagina. Je kunt ze dan bijvoorbeeld van je telefoon beluisteren op ieder moment dat jij wilt.

Hoe lang duurt het:

 • In principe duurt het live webinar ongeveer een uur.
 • We beginnen met een stuk inleiding dat ca. 20-30 minuten duurt.
 • Daarna volgt het interactieve deel. Er is dan ruimte voor vragen en discussie.
 • Als er dan nog behoefte aan is, kunnen we persoonlijke vragen beantwoorden, waarbij de vragensteller mag kiezen of dat in de video komt of niet.
 • Het eerste en tweede deel worden altijd opgenomen en later gepubliceerd op YouTube, zodat anderen daar ook van kunnen leren.
 • Als je een persoonlijke vraag hebt kun je altijd via de onderste button een afspraak direct in mijn agenda plaatsen, dan kun je die vraag voorleggen.

Wat is het voor een soort webinar:

 • Het is de bedoeling dat we ca. 20-30 minuten uitleg geven wat het begrip en thema is en wat voor een impact die kunnen hebben op je leven.
 • Er is een tweede deel, dat is bedoeld als interactief. je kunt daar vragen stellen en we kunnen discussiëren over het onderwerp van het webinar of elk ander onderwerp. Het tweede deel is vaak veel meer toegespitst op concrete vragen van de deelnemers en geeft vaak aanleiding tot interessante discussies.
 • Na ca. een uur sluiten we -in overleg met de deelnemers-  het webinar officieel af. Er is dan nog ruimte voor persoonlijke vragen die men wil delen met de groep aanwezigen. We zullen dan expliciet vragen of degene die de persoonlijke vraag stelt, akkoord gaat met opname. Zo niet, dan zetten we de opname uit.

Begrijp even goed:

 • Deelname aan dit live webinar is gratis en verplicht je tot niets.
 • Het live webinar start met jouw webcam uit, zo dat je privacy gegarandeerd wordt. Dat betekent dat je camera én je microfoon uit staan. Als je dus zichtbaar/hoorbaar wil zijn, zult je die zelf even moeten "aanzetten".
 • Je kunt, indien je dit wilt, je gebruikersnaam verbergen in de video-instellingen van Zoom. Dan zien de anderen (als ook je webcam uit is) een zwart scherm zonder naam.
 • Als je tijdens het webinar teveel achtergrondgeluid maakt, gun ik mezelf de vrijheid om je te "muten" (=je microfoon uit te zetten). Als je dan toch een vraag wilt stellen of een opmerking wilt plaatsen, kun je een "digitale hand (raise hand)" op te steken, of jezelf te "unmuten" (door op het symbooltje van de microfoon te klikken). Beide voorzieningen staan prominent onder in het scherm aangegeven (wel even klikken of "tappen").
 • We nemen de eerste twee delen van het webinar op en stellen het nadien openbaar beschikbaar. Dat betekent dat als je je webcam aanzet, je ook voor iedereen zichtbaar zult zijn, als je een opmerking plaatst of voldoende geluid maakt. Als we er toe overgaan om na het webinar nog wat "door te gaan" zullen we -op verzoek- de opname stoppen, en kunnen we "onder ons" even verder praten. Je kunt altijd rechts boven in het scherm zien of de opname nog loopt, met een rood opname symbooltje. Dus als het je niet bevalt, kun je onmiddellijk je deelname beëindigen.

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Over ZOOM:

 • Zoom kun je via allerlei apparaten bekijken. Het eenvoudigst gaat dat via je web-browser, in de uitnodiging staat een link naar de sessie. Je kunt ook een app(licatie) downloaden en installeren voor je desk-/laptop, je tablet en de meeste telefoons.
  Ik heb goede ervaringen met Zoom qua verbindingskwaliteit en stabiliteit. Het werkt het gemakkelijkst via een internet/WiFi aansluiting, via 4G is het (meestal) ook goed te doen, al kost dat wel de nodige megabytes of zelfs gigabytes van je bundel. Je kunt ook via telefoon inloggen, en alleen het geluid meemaken. Er zijn daarvoor inbelnummers, die kun je hier vinden.
 • Er is de laatste tijd nogal wat negatieve kritiek over Zoom gepubliceerd. De belangrijkste punten waren de beveiliging, de ongeautoriseerde samenvoeging van jouw gegevens en het zogenaamde "Zoombombing". Wij hebben al onze Zoom verbindingen beveiligd met een wachtwoord, dus de beveiliging is verbeterd en "Zoombombing is niet meer mogelijk. Zoom heeft beloofd dat zij hun leven gaan beteren v.w.b. de privacy regels. Zoom is voor ons een kwalitatief goed platform, met stabiele verbindingen en goede kwaliteit opnamen. Daarom blijven wij er vooralsnog mee doorgaan.

Inschrijven op "Inschrijfpagina gratis 3P live webinar"

Ik hoop dat ik met het hierboven staande je informatiebehoefte een beetje heb vervuld, en kijk er naar uit om je te "zien" tijdens het live webinar. Vul je gegevens op het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Kun je onverhoopt toch niet deelnemen, krijg je in ieder geval de link naar de opname van het webinar, zodra die beschikbaar is. Mocht je al ingeschreven zijn op mijn maillijst: je krijgt separaat (altijd een dag van tevoren) een persoonlijke uitnodiging met de link (en toegangscode) naar het webinar (als je "webinars" heb aangegeven als interesseveld). Je kunt altijd de instellingen van je account aanpassen in de link onderaan in de uitnodigingsmail met als kopje "je voorkeuren aanpassen".

Hoe verder?

Door dit formulier in te vullen en te verzenden, wordt je ingeschreven voor het live webinar en kom je op mijn maillist te staan. Zodra je je opgegeven hebt voor mijn maillist krijg je automatisch ook een link naar het E-book "Je welbevinden terugvinden" toegestuurd. Ik stuur je, eenmaal opgegeven, na afloop van ieder webinar, de link naar het videobestand van het webinar toe.

Je krijgt tegelijkertijd een paar keuzen om op de hoogte gehouden te worden via mijn maillist. Vink daarbij minstens het vakje "Webinars" aan, dan houd ik je daarvan op de hoogte.  Als dat je teveel mailverkeer wordt, kun je je altijd uitschrijven onderaan iedere mail die ik je stuur.

We kijken er naar uit om je 28 april 2020 om 19:30 uur te begroeten op Zoom!

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar