Op 27 oktober 2020 om 19:30 uur (CET) houden Eline en ik het volgende gratis live 3P webinar over: “Procesdenken of free flow denken, een belangrijk verschil.”

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Waar gaat het over?

Wanneer je een puzzel hebt waaraan stukjes ontbreken, kun je hem nooit afmaken. Toch proberen we dat steeds weer: een puzzel met ontbrekende stukjes oplossen. Dat levert steeds weer stress op. Als er werkelijk fysieke delen ontbreken ga je dat natuurlijk nooit oplossen! Dat is voor iedereen zo klaar als een klontje.

Gek genoeg doen we dat ook met mentale puzzels. In je dagelijks leven ben je steeds bezig om puzzels op te lossen. Dat kan iets heel gewoons zijn, als het invullen van je schema om je kinderen op tijd op hun verplichtingen te brengen, ondertussen van en naar je werk te gaan, ondertussen nog ergens boodschappen doen en voor een afspraak naar de tandarts gaan. We hebben inmiddels geleerd dat dat alleen lukt, als je alle variabelen kent (de begin- en eindtijden van de diverse afspraken, reistijden, sociale verplichtingen, etc.), en als daar iets in verandert zul je moeten herplannen.

Dat wordt anders als je niet alle variabelen kent. Dan kun je puzzel niet oplossen, en raak je gefrustreerd en dus gestrest. In het voorbeeld, je kent een aantal begin- en eindetijden niet, of ze veranderen onverwacht. Waardoor de puzzel niet klopt en misschien door andere variabelen (bijv. jouw beschikbaarheid op de gewijzigde tijden) niet meer kloppend te krijgen is.  En dat leidt tot het verhogen van je stressniveau.

Daar is maar één oorzaak voor aan te wijzen: Je hebt altijd geleerd om situaties op te lossen waar alle variabelen bekend zijn. Als er dus meerdere variabelen onbekend zijn, kun je met rationeel denken de puzzel niet oplossen. Dat leidt tot frustratie, irritatie, verhoging van je stressniveau en dus een verlaging van je welbevinden.

Rationeel versus free flow denken

Professionals hebben daar vaak gedurende hun leven een oplossing voor gevonden: free flow denken. Daarmee ga je niet op zoek naar de variabelen om de puzzel rationeel op te lossen, maar laat je het probleem met rust. Je “vergeet” het probleem als het ware, en voilá, een poosje later wordt je de oplossing als vanzelf aangeboden door een inzicht wat je krijgt. We beschikken allemaal over deze alternatieve probleemoplossing en je hoeft er niets voor te leren. Het enige wat je moet doen is niet proberen om de puzzel op te lossen, dan lost hij vanzelf op. Dit werkt voor alle mentale puzzels op dezelfde manier.

Zodra je leert dat dat ook voor jou werkt, leer je er op te vertrouwen en geeft dat een enorme hoeveelheid rust in je dagelijkse leven.

Het webinar

Daar gaan we het in het komend webinar over hebben.  We laten je zien hoe we vanuit de drie principes hier tegenaan kijken, zodat het ook voor jou een stapje duidelijker wordt. Dit is niet iets wat je ineens rationeel kunt begrijpen. Dit is iets wat zich langzaam aan je ontvouwt. En met dit webinar hopen we dat we je weer een stapje verder helpen.

Eline en ik zullen ons uiterste best doen om dat bij je aan te bieden, vanuit het niveau waar we nu zijn, maar zo dat het voor jou ook nog begrijpelijk blijft, dus zullen we proberen met voorbeelden en metaforen het gevoel te schetsen waar we naar verwijzen. Want de woorden beschrijven het alleen maar, maar het gaat om het gevoel wat je erbij krijgt.

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Wat levert het op?

Als je het basisbegrip van de drie principes eigen maakt, krijg je inzicht hoe je daar mee om kunt gaan. Dat levert je in ieder geval een gunstiger verhouding met en een beter begrip van jezelf op. Maar er is meer. Op het moment dat je begrijpt hoe je voorstellingsvermogen en geheugen samenwerken, gebeuren er nog andere dingen. Je gaat beter functioneren, omdat je minder tijd besteed aan zinloze dingen. Ook kun je beter met anderen omgaan, omdat je meer vanuit bewustzijn anderen tegemoet treedt, en dus herkent dat het voor hen nét zo werkt, maar voor hen wel nét even anders. Je creativiteit versterkt omdat je meer vanuit je rust naar dingen kunt kijken en komen er gemakkelijker oorspronkelijke ideeën naar boven. Als laatste (en zeker niet de minste) krijg je inzichten in vragen die je jezelf stelt. Je hebt immers dan de rust gecreëerd om in alle rust te luisteren naar je innerlijke stem, die altijd beschikbaar is om je te adviseren.

Wat is het:

 • Wil je vooraf weten wat de Drie Principes zijn, kijk dan voor een korte beschrijving hier.
  Benieuwd naar nog meer in de diepte: kijk, luister of lees dan naar de video’s/audio’s/boeken van Sydney Banks.
  Overigens: Als je je opgeeft voor het webinar en je bevestigd je inschrijving, krijg je automatisch mijn e-book toegestuurd.
 • Meer weten over eerdere webinars? Alle video filmpjes zijn hier te vinden. Als je ze liever via YouTube bekijkt, kan dat hier.
 • Overigens kun je ook alle “audio-only” versies downloaden van mijn site, ga daarvoor naar deze pagina. Je kunt ze dan bijvoorbeeld van je telefoon beluisteren op ieder moment dat jij wilt.

Hoe lang duurt het:

 • In principe duurt het live webinar ongeveer een uur.
 • We beginnen met een stuk inleiding dat ca. 20-30 minuten duurt.
 • Daarna volgt het interactieve deel. Er is dan ruimte voor vragen en discussie.
 • Als er daarna nog behoefte aan is, kunnen we persoonlijke vragen beantwoorden, waarbij de vragensteller mag kiezen of dat in de video komt of niet.
 • Het eerste en tweede deel worden altijd opgenomen en later gepubliceerd op YouTube, zodat anderen daar ook van kunnen leren.
 • Als je een persoonlijke vraag hebt kun je altijd via de onderste button een afspraak direct in mijn agenda plaatsen, dan kun je die vraag voorleggen.

Wat is het voor een soort webinar:

 • Het is de bedoeling dat we ca. 20-30 minuten uitleg geven wat het begrip en thema is en wat voor een impact die kunnen hebben op je leven.
 • Er is een tweede deel, dat is bedoeld als interactief. je kunt daar vragen stellen en we kunnen discussiëren over het onderwerp van het webinar of elk ander onderwerp. Het tweede deel is vaak veel meer toegespitst op concrete vragen van de deelnemers en geeft vaak aanleiding tot interessante discussies.
 • Na ca. een uur sluiten we -in overleg met de deelnemers-  het webinar officieel af. Er is dan nog ruimte voor persoonlijke vragen die men wil delen met de groep aanwezigen. We zullen dan expliciet vragen of degene die de persoonlijke vraag stelt, akkoord gaat met opname. Zo niet, dan zetten we de opname uit.

Begrijp even goed:

 • Deelname aan dit live webinar is gratis en verplicht je tot niets.
 • Het live webinar start met jouw webcam uit, zo dat je privacy gegarandeerd wordt. Dat betekent dat je camera én je microfoon uit staan. Als je dus zichtbaar/hoorbaar wil zijn, zult je die zelf even moeten “aanzetten”.
 • Je kunt, indien je dit wilt, je gebruikersnaam verbergen in de video-instellingen van Zoom. Dan zien de anderen (als ook je webcam uit is) een zwart scherm zonder naam.
 • Als je tijdens het webinar teveel achtergrondgeluid maakt, gun ik mezelf de vrijheid om je te “muten” (=je microfoon uit te zetten). Als je dan toch een vraag wilt stellen of een opmerking wilt plaatsen, kun je een “digitale hand (raise hand)” op te steken, of jezelf te “unmuten” (door op het symbooltje van de microfoon te klikken). Beide voorzieningen staan prominent onder in het scherm aangegeven (wel even klikken of “tappen”).
 • We nemen de eerste twee delen van het webinar op en stellen het nadien openbaar beschikbaar. Dat betekent dat als je je webcam aanzet, je ook voor iedereen zichtbaar zult zijn, als je een opmerking plaatst of voldoende geluid maakt. Als we er toe overgaan om na het webinar nog wat “door te gaan” zullen we -op verzoek- de opname stoppen, en kunnen we “onder ons” even verder praten. Je kunt altijd rechts boven in het scherm zien of de opname nog loopt, met een rood opname symbooltje. Dus als het je niet bevalt, kun je onmiddellijk je deelname beëindigen.

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar: Over ZOOM:

 • Zoom kun je via allerlei apparaten bekijken. Het eenvoudigst gaat dat via je web-browser, in de uitnodiging staat een link naar de sessie. Je kunt ook een app(licatie) downloaden en installeren voor je desk-/laptop, je tablet en de meeste telefoons.
  Ik heb goede ervaringen met Zoom qua verbindingskwaliteit en stabiliteit. Het werkt het gemakkelijkst via een internet/WiFi aansluiting, via 4G is het (meestal) ook goed te doen, al kost dat wel de nodige megabytes of zelfs gigabytes van je bundel. Je kunt ook via telefoon inloggen, en alleen het geluid meemaken. Er zijn daarvoor inbelnummers, die kun je hier vinden.
 • Er is de laatste tijd nogal wat negatieve kritiek over Zoom gepubliceerd. De belangrijkste punten waren de beveiliging, de ongeautoriseerde samenvoeging van jouw gegevens en het zogenaamde “Zoombombing”. Wij hebben al onze Zoom verbindingen beveiligd met een wachtwoord en individuele toegang tot de sessie, dus de beveiliging is verbeterd en “Zoombombing” is niet meer mogelijk. Zoom heeft beloofd dat zij hun leven gaan beteren v.w.b. de privacy regels. Zoom is voor ons een kwalitatief goed platform, met stabiele verbindingen en goede kwaliteit opnamen. Daarom blijven wij er vooralsnog mee doorgaan.

Inschrijven op “Inschrijfpagina gratis 3P live webinar”

Ik hoop dat ik met het hierboven staande je informatiebehoefte een beetje heb vervuld, en kijk er naar uit om je te “zien” tijdens het live webinar. Vul je gegevens op het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Kun je onverhoopt toch niet deelnemen, krijg je in ieder geval de link naar de opname van het webinar, zodra die beschikbaar is. Mocht je al ingeschreven zijn op mijn maillijst: je krijgt separaat (altijd een dag van tevoren) een persoonlijke uitnodiging met de link (en toegangscode) naar het webinar (als je “webinars” heb aangegeven als interesseveld). Je kunt altijd de instellingen van je account aanpassen in de link onderaan in de uitnodigingsmail met als kopje “je voorkeuren aanpassen”.

Hoe verder?

Door dit formulier in te vullen en te verzenden, wordt je ingeschreven voor het live webinar en kom je op mijn maillist te staan. Zodra je je opgegeven hebt voor mijn maillist krijg je automatisch ook een link naar het E-book “Je welbevinden terugvinden” toegestuurd. Ik stuur je, eenmaal opgegeven, na afloop van ieder webinar, de link naar het videobestand van het webinar toe.

Je krijgt tegelijkertijd een paar keuzen om op de hoogte gehouden te worden via mijn maillist. Vink daarbij minstens het vakje “Webinars” aan, dan houd ik je daarvan op de hoogte.  Als dat je teveel mailverkeer wordt, kun je je altijd uitschrijven onderaan iedere mail die ik je stuur.

We kijken er naar uit om je binnenkort om 19:30 uur te begroeten op Zoom!

Inschrijfpagina gratis 3P live webinar