Hoe ga ik om met negatieve gedachten?

Afgelopen dinsdag was het weer zover: een 3P webinar, alweer de 34-ste! Deze keer ging het over hoe je het best met negatieve gedachten kunt omgaan.

Eline en ik zijn uitgebreid ingegaan met alle kanten van negatieve (niet-helpende) gedachten. hoe je ze krijgt, of ze belangrijk zijn, wat de gevolgen zijn als je ze gelooft, hoe je er mee om kunt gaan, enzovoorts. Dit onderwerp kwam naar voren tijdens het webinar van 5 december, waar Val vroeg hoe we haar konden raden om daar mee om te gaan. We proberen het onderwerp van zoveel mogelijk kanten te bekijken, zodat zij (en jij!) zoveel mogelijk antwoorden krijgt.

Wat we uitgebreid uitleggen is dat, wanneer je een negatieve (niet-helpende) gedachte gelooft, je daar altijd:

  • Je niet lekker bij voelt
  • Altijd onevenredig veel tijd in gaat zitten (die je beter had kunnen besteden)
  • Steeds weer veel energie vraagt ( ben jij niet ook bekaf na een verhitte discussie met een dierbare?)
  • Het je steeds weer iets op het relationele vlak kost (of met jezelf, of met die ander...)

Je kunt de video (en alle voorgaande) hier vinden  maar je kunt ook direct naar mijn YouTube kanaal gaan om het daar te bereiken. Als je daar toch bent, abonneer je dan, dat zorgt YouTube ervoor dat je op de hoogte gehouden wordt. Als je liever luistert, kun je alle audio bestanden van de webinars hier vinden, en als je dat wilt, kun je ze zelfs downloaden.

Volgende keer, 19 januari 2020, gaan we het hebben over hoe onbehagen of angst je denken vertroebelt, en hoe je dat het hoofd kunt bieden.

Voor nu: doe er je voordeel mee!

We kijken er naar uit om je te mogen begroeten.

Wil je meer weten over het begrip van de drie principes? Op deze pagina leg ik kort uit hoe het begrip werkt. Als je meer wilt lezen, ik heb ook een e-book, wat je hier kunt downloaden. Wil je meer weten over de oorspronkelijke verwoorder en initiator van de drie principes, Sydney Banks, ga dan naar deze site.