Hoe 3P een burenruzie voorkwam...

Vandaag een video van ons webinar over hoe 3P een burenruzie voorkwam en wat oude overtuigingen die mij in eerste instantie daarover beroerd lieten voelen. Toen ik het eenmaal doorzag, viel ineens mijn irritatie weg en snapte ik waar mijn nare gevoel vandaan kwam. Dat leidt tot de conclusie dat zo'n gebeurtenis een geweldige bron om te leren kan zijn. En zoals Eline de spijker op zijn kop slaat: Wat mooi dat we steeds weer opnieuw mogen leren door dit soort inzichten!

Mijn buren wilden een dakkapel plaatsen op hun dak, met uitzicht op onze tuin, onze slaapkamer en ons dakterras. Ze hadden zich keurig aan de regels gehouden en naar hun beste weten alles goed gedaan. Toch leidde dat bij ons tot spanning. Toen de dakkapel geplaatst was en het glas er in ging, leek het van beneden af alsof ze zo bij ons naar binnen konden kijken, omdat er een andere soort "melkglas" was gebruikt. Reden voor op zijn minst ongerustheid!

Gelukkig was mijn echtgenote deze keer de verstandigste en ging eens appen met de buurvrouw. Er volgde onmiddellijk een uitnodiging om te komen kijken van binnenuit, zodat we konden vaststellen dat alles ok was. Mijn buren zijn echt lieve mensen, en zullen er veel aan doen om de verhoudingen in orde te houden.
Je kunt je vast wel voorstellen hoe ik daar naar binnen ging...

Maar het is bizar om te ervaren wat je op hol geslagen gedachten dan met je doen. Een heel goede les voor deze toch al weer wat ervaren 3P coach, die zich weer even helemaal bij de neus liet nemen door zijn eigen gedachten, maar gelukkig en passant wel een oude overtuiging uit het verleden slaagde op te ruimen!

Al met al werd deze casus "Hoe 3P een burenruzie voorkwam" een leerzaam moment voor ondergetekende. Dan kunnen die fricties, waar we allemaal wel eens last van hebben, ons meer opleveren dan we eert vermoedden.

Wil je meer weten over het begrip van de drie principes? Op deze pagina leg ik kort uit hoe het begrip werkt. Als je meer wilt lezen, ik heb ook een e-book, wat je hier kunt downloaden. Wil je meer weten over de oorspronkelijke verwoorder en initiator van de drie principes, Sydney Banks, ga dan naar deze site.