In deze video hebben we het over de twee belangrijkste strategieën om mensen te beïnvloeden. Dat kan m.b.v. Dwang en m.b.v Tegemoetkomen.

Eline en ik leggen uit waarom er meer voordelen te behalen zijn door de strategie van tegemoetkomen te gebruiken dan die van dwang. Verder leggen we uit dat er bij dwang nooit een optimaal resultaat behaald zal worden. Zodat er eigenlijk maar één keuze is.

Daarna ontspint zich een gesprek met de deelnemers waarin keer op keer wordt onthuld dat tegemoetkomen in veel gevallen de beste strategie is...

Dat helpt je om:

  • Gemakkelijker dingen gedaan te krijgen van mensen om je heen
  • Te begrijpen waar die ander vandaan komt met haar/zijn gedachten
  • Beter te begrijpen waarom die ander denkt wat zij/hij denkt
  • De kans  te krijgen om jouw visie op de situatie uit te leggen
  • Verhoudingen onderling gemakkelijker te laten verlopen
  • Jezelf (en diegenen om je heen) dus langs die lijn minder stress ervaren
  • En je uiteindelijk winst ervaart uit jouw interactie met anderen
  • In extremo mensen voor je door het vuur te laten gaan!

Nog niet ingeschreven voor het volgen van de gratis live webinars? Als je je hier inschrijft krijg je voortaan iedere twee weken een uitnodiging voor het volgende webinar, en ontvang je na afloop een link naar de video opname. Daar vind je ook alle informatie over hoe zo'n webinar tot stand komt en wat dat betekent voor jou.

Zo bouw je gestaag je kennis op over wat we proberen uit te dragen. Wil je meer? Er is een video bibliotheek van alle voorgaande webinars op deze pagina te vinden, en kun je de webinars beluisteren of downloaden vanaf deze pagina. Wil je er heel vroeg bij zijn? Je kunt je ook abonneren op mijn YouTube kanaal, dan seint YouTube je in, als er een nieuw bestand staat...