Werkend in Flow komen is niet zinvol

Hard werken om in Flow te komen is niet zinvol. Dat is wat ik in dit document toelicht. "In flow zijn" is binnen de Drie Principes een natuurlijke staat van zijn, dus werkend in flow te komen is niet zinvol. Als je van mensen hoort hoe ze hun moment van "in Flow zijn" ervoeren, reageren ze vrijwel altijd met iets als: "Geen idee, het ging vanzelf! Ik had zelfs geen gedachten!". Juist die moeiteloosheid en gedachteloosheid zijn belangrijke kenmerken van "in Flow zijn". Dat is dan ook gelijk haar grootste vijand. Wij zijn zo gewend dat we alleen dingen kunnen bereiken als we ons daartoe zetten of inspanning verrichten, dat we als dat moeiteloos of zonder gedachten kan gaan, gelijk wantrouwend worden. In dit document leg ik -voor zover mogelijk-  uit wat je in ieder geval moet zien te vermijden, zodat je kans op "in Flow" zijn verbetert.

Als je wilt weten hoe deze ideeën persoonlijk of in organisaties kunnen worden ingezet, neem dan contact op. Je kunt, als je wilt, ook het E-book "Je welbevinden terugvinden" downloaden, daarin staan handvatten om je eigen lage gemoedstoestand kwijt te raken. Of je kunt me benaderen om je te helpen om te leren om meer vanuit de Drie Principes te leven, zodat je leven lichter en rijker wordt, en je je krachtiger gaat voelen. Daarvoor kun je hier kijken voor de verschillende mogelijkheden. Overigens ben ik altijd graag bereid om daarover met jou in gesprek te gaan, want soms is er iets anders nodig.

Wilt u deze pagina in PDF-formaat downloaden, klik dan hier:  Waarom het niet zinvol is om te proberen in “flow” te komen. (309 downloads )

In Flow zijn