Wat levert je verdiepen in 3p op?

In deze derde podcast vertel ik over wat levert je verdiepen in 3P op. Om te beginnen zullen er veel zorgen van je afvallen, en gaat je algemeen gevoel van welbevinden omhoog. Het verdiepen in het begrip van de drie principes levert je een reeks van voordelen op. Daarvan licht ik er in de podcast een aantal toe.

Heel kort: je krijgt verbetering in:

  • Welbevinden (minder stress)
  • Veerkracht (sneller opkrabbelen)
  • Helderheid van geest (gezonder denken)
  • Leiderschapsvermogen (je snapt hoe jou mentale systeem werkt, dus anderen ook beter)
  • Slimmer werken (door verbetering van de bovenstaande punten)
  • Creatief denken (idem)
  • Opbouwen van rapport (je houding verandert, waardoor mensen je serieuzer nemen)
  • Productiviteit (je doet meer in minder tijd, omdat je je minder laat afleiden)

Daarboven wordt gemeld dat in zakelijke omgevingen het volgende gerapporteerd wordt:

  • 90% verbetering in rustig blijven onder druk
  • 63% verbetering in gevoel van respect en welwillendheid

De 3P-gemeenschap doet continue onderzoek naar de resultaten van dit gedachtegoed, en er komen steeds meer resultaten beschikbaar. Op mijn site kun je een samenvatting van die resultaten vinden op deze pagina, zoek dan even naar "Resultaten van Drie Principes gemeten over 20 jaar". Dan heb je een compact overzicht. Op deze externe link vind je een verzameling research over de effecten van de drie principes in verschillende omstandigheden. Dat gaat van effecten op zakelijk gebied, persoonlijk gebied, in sociale omgevingen, het onderwijs, mentale gezondheid tot de psychologie. Veel plezier!

Wil je meer weten over het begrip van de drie principes? Op deze pagina leg ik kort uit hoe het begrip werkt. Als je meer wilt lezen, ik heb ook een e-book, wat je hier kunt downloaden. Wil je meer weten over de oorspronkelijke verwoorder en initiator van de drie principes, Sydney Banks, ga dan naar deze site.